2020-11-30 06:44

Un mesaj foarte important: “Pandemia a fost ANTICIPATĂ“

 |  23:17
Un mesaj foarte important: “Pandemia a fost ANTICIPATĂ“

Activista pentru mediu Jane Goodall (foto), expertă în primatologie în vârstă de 86 de ani, a spus că actuala criză globală de sănătate nu o surprinde, enumerând printre factorii declanşatori comerţul cu animale sălbatice şi fenomenul distrugerii habitatelor.

Cu prilejul unei intervenţii în cadrul emisiunii The Tonight Show, prezentată de Jimmy Fallon, pentru a marca Ziua Pământului şi pentru a discuta activitatea institutului din cadrul căruia face parte, Jane Goodall a spus: ''Un mesaj foarte important este că pandemia a fost anticipată, iar oamenii nu au ţinut cont de lecţiile pe care ar fi trebuit să ni le însuşim după epidemiile şi pandemiile anterioare''.

"Iar asta pentru că am tratat cu dispreţ lumea naturală, am tratat cu dispreţ animalele care locuiesc acolo, le-am luat o parte mare din habitat", a mai spus Goodall, citată de Press Association. Jane Goodall, considerată cel mai mare expert din lume în cimpanzei, a criticat distrugerea habitatelor din sălbăticie, vânătoarea, consumul şi traficarea animalelor.

Suntem parte din lumea naturală şi depindem de ea

"Sunt comercializate în aceste pieţe de animale sălbatice drept hrană sau animale de companie şi, întrucât animalele sunt stresate, e sânge şi totul e vraişte, fiind mediul perfect ca un virus să treacă de la animal la om".

Goodall a avertizat totodată asupra unor epidemii viitoare, dacă nu ne însuşim aceste lecţii. "Au fost voci care au anticipat aceste lucruri. Nu e vorba doar despre animalele sălbatice, ci şi despre modul în care tratăm animalele domestice în crescătoriile intensive. Aceste lucruri au dus la epidemii în trecut şi vor da naştere altora în viitor", a spus Goodall. De ce? “Pentru că suntem parte din lumea naturală şi depindem de ea".

Foto: Britannica


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE