2021-07-26 21:46

Ucraina: Nouă persoane arestate la Kiev, în urma protestelor de duminică

 |  08:31
Ucraina: Nouă persoane arestate la Kiev, în urma protestelor de duminică

Poliţia ucraineană a arestat nouă suspecţi şi a deschis 11 anchete penale pentru tentativă de luare cu asalt a administraţiei preşedintelui ucrainean, a anunţat marţi Ministerul ucrainean de Interne.

Persoanele reţinute, susţinători ai opoziţiei, sunt acuzaţi că au încercat duminică să ia cu asalt administraţia preşedintelui ucrainean şi au opus rezistenţă forţelor de ordine, informează Ministerul ucrainean pe pagina oficială de Facebook, relatează RIA Novosti în pagina electronica, potrivit Mediafax.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a renunţat săptămâna trecută la negocierile Ucrainei în vederea semnării unui acord de asociere cu UE. Această decizie a condus la organizarea unor manifestaţii proeuropene în mai multe oraşe din Ucraina.

Premierul ucrainean Mikola Azarov a declarat luni că Guvernul deţine informaţii cu privire la un plan al manifestanţilor de a lua cu asalt sediul Parlamentului. Premierul a adăugat că poliţia a primit ordinul de a nu utiliza forţa împotriva manifestanţilor paşnici.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE