2024-04-20 09:46

Turneul european al președintelui Adunării Naționale a Vietnamului (NA) a marcat semnele diplomației parlamentare și ale vaccinării

 |  08:57
Turneul european al președintelui Adunării Naționale a Vietnamului (NA) a marcat semnele diplomației parlamentare și ale vaccinării

Călătoria recent încheiată a președintelui Adunării Naționale a RS Vietnam (NA) Vuong Dinh Hue în Europa „a contribuit la promovarea rolului diplomației parlamentare în stimularea dezvoltării socio-economice și îmbunătățirea prevenirii și controlului COVID-19”, a declarat președintele Comitetului NA pentru relații externe Vu Hai Ha. Hue a revenit la Hanoi pe 12 septembrie, încheindu-și turneul său european pentru a participa la a 5-a Conferință mondială a președinților parlamentului (WCSP5) din Austria, apoi a efectuat o vizită de lucru la Parlamentul European.

În prealabil acesta efectuase două vizite oficiale în Belgia și  Finlanda în perioada 5-11 septembrie. În timp ce se afla în Austria, pe lângă activitățile multilaterale, șeful legislativului vietnamez a susținut discursuri importante în sesiunile plenare și tematice ale WCSP5, arătând poziția Vietnamului cu privire la problemele internaționale și regionale, precum și orientările sale de dezvoltare.

El a avut 10 întâlniri bilaterale de top cu parteneri importanți precum Rusia, India, Japonia, Republica Coreea, Italia, Mozambic, Cuba, Chile și Marea Britanie, în cadrul cărora s-au discutat măsuri pentru realizarea redresării socio-economice post-pandemice. Hue s-a întâlnit, de asemenea, cu liderii mai multor agenții ale Națiunilor Unite la Viena, care au afirmat cu toții că parlamentul joacă un rol important în abordarea provocărilor globale.

În timpul călătoriei sale, președintele NA a avut, de asemenea, întâlniri cu președinții Consiliului European (CE) și ai Parlamentului European (PE), precum și cu liderii din Belgia și Finlanda. Toți au subliniat că relația parlamentară este un canal foarte important, care reprezintă voința și aspirațiile oamenilor, precum și promovarea cooperării între guverne și conectarea solidarității și prieteniei între popoare.

Președintele PE a aplaudat propunerea lui Hue de a stabili un mecanism care să consolideze relația dintre PE și Adunarea Națională a Vietnamului.

În ceea ce privește diplomația vaccinului, Ha a spus că președintele Consiliului European a promis să furnizeze 500 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri împotriva COVID-19 către țările ASEAN, inclusiv Vietnam, în perioada următoare.

Mai multe organizații, companii și persoane au sprijinit, de asemenea, cu echipamente și consumabile medicale, în special truse de testare COVID-19, cu o valoare totală de 1.028 trilioane VND (45,1 milioane USD).

În plus, au fost semnate o serie de contracte legate de producția de truse de testare, precum și de cercetarea și producerea vaccinurilor.

Ha a mai declarat că această călătorie a fost o oportunitate foarte bună pentru șeful parlamentului de la Hanoi de a discuta cu vietnamezii de peste mări despre politicile legate de aceștia, reafirmând poziția guvernului de la Hanoi cum că comunitatea vietnameză de peste mări face parte integrantă din Vietnam.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE