2020-10-25 20:57

Tiraspolul acuză Chişinăul că îi împiedică pe transnistreni să obţină cetăţenie rusă

 |  08:26
Tiraspolul acuză Chişinăul că îi împiedică pe transnistreni să obţină cetăţenie rusă

Ministrul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol, Nina Ştanski, a acuzat, autorităţile de la Chişinău, că în decursul ultimilor ani a refuzat, pe baza unor motive „neîntemeiate” să le ofere transnistrenilor adeverinţe care ar atesta că ei nu deţin o cetăţenie anterioară. Acest fapt îi împiedică pe locuitorii din Transnistria să obţină cetăţenie rusă sau ucraineană, relatează agenţia Transdnestrinform, citată de Mediafax.

"În decursul ultimilor doi ani, autorităţile de la Chişinău refuză, pe baza unor motive neîntemeiate, să le ofere transnistrenilor adeverinţe care ar demonstra că ei nu deţin o cetăţenie anterioară", a declarat ministrul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol.

Ministrul a susţinut că „în acest mod este încălcat dreptul fundamental al persoanei la autoidentificare etnică".

"Situaţia a devenit mai dificilă după ce partea moldovenească în mod automat a început să-i includă pe solicitanţii acestor adeverinţe în baza de date a cetăţenilor Republicii Moldova. Astfel, imediat după ce un transnistrean se adresează pentru obţinerea unei astfel de adeverinţe, i se spune că a primit automat cetăţenia Republicii Moldova", a completat ministrul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol.

Nina Ştanski a propus Chişinăului să simplifice procedura de renunţare la cetăţenia Republicii Moldova. Această idee este susţinută şi de către reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Potrivit Transdnestrinform, locuitorii din partea stângă a Nistrului au nevoie de adeverinţe care ar atesta că ei nu deţin o cetăţenie anterioară, pentru a putea obţine cetăţenia Rusiei sau a Ucrainei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE