2024-07-21 19:57

Tik Tok, interzisă într-un stat din SUA. Reacția companiei

 |  09:00
Tik Tok, interzisă într-un stat din SUA. Reacția companiei

Montana a devenit primul stat din SUA care a interzis TikTok, după ce guvernatorul a semnat o legislaţie care interzice magazinelor de aplicaţii mobile să ofere această aplicaţie în stat până anul viitor, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Decizia este printre cele mai dramatice dintr-o serie în SUA împotriva TikTok, care este deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance. TikTok a fost supus unui control din ce în ce mai mare cu privire la legăturile sale cu China, pe fondul îngrijorării că astfel de legături ar putea reprezenta o ameninţare la securitatea naţională.

Guvernul federal şi mai mult de jumătate din statele americane au interzis aplicaţia pe dispozitivele guvernamentale, iar administraţia Biden a ameninţat cu o interdicţie naţională dacă compania sa-mamă nu îşi vinde acţiunile. Mai mult de jumătate din statele SUA şi guvernul federal au o interdicţie similară.

Compania a negat anterior că a oferit vreodată date cu guvernul chinez şi a spus că nu ar face acest lucru dacă i se va cere

TikTok a declarat că proiectul de lege Montana "încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok" şi că compania intenţionează să "apere drepturile utilizatorilor noştri în interiorul şi în afara Montanei”.

În martie, CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a fost nevoit să apere relaţia companiei sale cu China în cadrul unei audieri a Congresului, parlamentarii întrbându-l pe CEO-ul despre impactul reţelei sociale asupra sănătăţii mintale a tinerilor.

TikTok este una dintre cele mai populare reţele sociale din lume, cu peste 100 de milioane de utilizatori din SUA şi rămân întrebări despre cum vor fi aplicate astfel de interdicţii şi care va fi impactul lor asupra creatorilor care folosesc platforma.

Noua lege a Montanei, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, interzice descărcările platformei TikTok în stat şi ar amenda orice „entitate” - un magazin de aplicaţii sau TikTok - cu 10.000 de dolari pe zi de fiecare dată când este încălcată. Sancţiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Interdicţia lui Montana este de aşteptat să se confrunte cu bătălii în instanţe şi va servi drept test pentru America fără TikTok.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE