2024-04-20 06:51

TENSIUNI între Germania și Rusia. Angela Merkel îi cere lui Putin să retragă trupele din Ucraina

 |  23:23
TENSIUNI între Germania și Rusia. Angela Merkel îi cere lui Putin să retragă trupele din Ucraina

Tensiunile de la granița Ucrainei escaladează. După ce Joe Biden l-a etichetat drept „criminal" pe Vladimir Putin, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a intervenit cu o poziție fermă împotriva ofensivei Rusiei. Oficialul german i-a cerut lui Putin să retragă trupele de la frontiera lui Ucraina, informează Reuters.

Vladimir Putin a primit solicitarea telefonic de la Angela Merkel, în cadrul unei conversații purtate joi, 8 aprilie. Cei doi lideri au vorbit despre o „consolidare a prezenței militare ruse în estul Ucrainei", a anunțat guvernul german prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Cancelarul a cerut ca aceste consolidări de trupe să fie reduse, în vederea unei dezescaladări", a mai transmis executivul de la Berlin. 

Nemții nu au dezvăluit care a fost reacția lui Vladimir Putin, în urma solicitării Angelei Merkel, însă Kremlinul a mai relatat faptul că cei doi oficiali au mai discutat despre tensiunile din Donbas și situația lui Aleksei Navalny, aflat în închisoare.

Mișcarea trupelor rusești se desfășoară pe fondul accelerării tensiunilor la frontiera dintre Rusia și Ucraina, ceea ce provoacă îngrijorare pentru oficialii de Kiev. În acest moment, în Ucraina stă în picioare scenariul potrivit căruia Rusia pregătește o operațiune militară la scară largă pe teritoriul statului condus de către Vladimir Zelenskiy.

SUA a transmis deja faptul că va sprijini Ucraina, în timp ce Rusia a continuat transferul de trupe și echipamente, la graniță.

Pavel Feghengauer, analist militar rus, a crede că Rusia ar putea începe ofensiva asupra Ucrainei din luna mai a anului în curs. În acest sens, se pregătește „o debarcare în Normandia în stil rusesc".

„S-ar putea întâmpla peste o lună. La începutul lunii mai pregătirile vor fi încheiate. Decizia a fost luată. Sunt mai multe motive: închiderea canalelor de televiziune proruse în Ucraina, riscul arestării şi judecării lui Viktor Medvedciuk la Kiev, arestarea lui Navalnîi, Biden l-a numit pe Putin criminal… Vedem destule semne proaste în acest sens", a declarat Felghengauer pentru Rosbalt.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE