2024-04-25 20:28

TALIBANII au intrat în KABUL, dar spun că nu vor să preia capitala prin forță. Apel către civili: „Nu plecați de frică!”

 |  12:45
TALIBANII au intrat în KABUL, dar spun că nu vor să preia capitala prin forță. Apel către civili: „Nu plecați de frică!”

Luptătorii talibani au pătruns duminică în Kabul, ei fiind acum în cartiere de la periferie, relatează AP, preluată de News.ro.

Trei oficiali afgani au declarat că talibanii sunt în districtele Kalakan, Qarabagh şi Paghman.

Talibanii au remis un comunicat în care au precizat că nu intenţionează să preia controlul Kabulului cu forţa.

În comunicat se arată că luptătorilor li s-a spus să stea la porţile Kabulului şi să nu intre în oraş. “Până când tranziţia va avea loc, guvernul afgan este responsabil cu securitatea la Kabul. Vrem ca niciun civil afgan nevinovat să nu fie rănit sau să nu moară când preluăm controlul, dar nu am declarat un armistiţiu”, menţionează talibanii.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a afirmat, potrivit Reuters, că insurgenţii nu intenţionează să se răzbune pe nimeni, inclusiv pe cei din armată sau guvern. În plus, el a lansat un apel către civilii afgani să rămână în ţară. “Nu plecaţi de frică!”, a adăugat el.

Statele Unite au accelerat eforturile de evacuare de la Kabul după ce talibanii au ajuns la porţile oraşului şi presa a scris că insurgenţii ar pătrunde în oraş din toate direcţiile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE