2021-07-26 22:12

SUA: Protestele organizate în Ucraina nu sunt o lovitură stat

 |  08:25
SUA: Protestele organizate în Ucraina nu sunt o lovitură stat

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunțat că Washington-ul nu consideră că protestele organizate la Kiev, în Ucraina, de forțele pro-UE ar fi o lovitură de stat.

Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat luni că protestele de la Kiev nu constituie o lovitură de stat și a calificat drept „inacceptabilă” reprimarea protestatarilor de către forțele de ordine.

„Cu certitudine, nu considerăm manifestaţiile paşnice drept o lovitură de stat. Violenţa autorităţilor împotriva manifestanţilor paşnici, sâmbătă dimineaţa, la Kiev, este inacceptabilă”, a preciyat Carney.

Oficialul american a subliniat că Statele Unite îndeamnă autoritățile de la Kiev să respecte libertatea de exprimare și de reuniune, drepturi „fundamentale pentru o democraţie sănătoasă şi pentru respectarea valorilor universale”.

Anterior, premierul Ucrainei a declarat că manifestațiile pro-UE de la Kiev seamănă cu o lovitură de stat, raportează Mediafax.

„Ceea ce se întâmplă prezintă semnele unei lovituri de stat. Este ceva foarte grav. Noi avem răbdare, dar nu vrem ca partenerii noştri să creadă că totul le este permis”, a spus Mikola Azarov.

Viktor Ianukovici, președintele Ucrainei, a renunțat la negocierile în vederea semnării acorduui de asociere cu UE. El a anunțat că țara sa se va apropia de Uniunea Economică Rusia - Belarus - Kazahstan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE