2024-04-20 14:06

Studiu Media Research Center: Twitter și Facebook l-au cenzurat pe Trump de 65 de ori, dar niciodată pe Biden

 |  09:35
Studiu Media Research Center: Twitter și Facebook l-au cenzurat pe Trump de 65 de ori, dar niciodată pe Biden

În urma unui studiu realizat de Media Research Center a rezultat că Președintele Trump a fost cenzurat de Facebook și Twitter de 65 de ori din mai 2018 până acum, în timp ce candidatul la președinție Joe Biden a rămas complet necontrolat de giganții social media.

„Big Tech a cauzat grave daune capacității președintelui Donald Trump de a fi audiat pe rețelele de socializare. Twitter și Facebook au cenzurat de cel puțin 65 de ori conturile de socializare ale președintelui și conturile aparținând campaniei sale electorale. În schimb, companiile nu l-au cenzurat pe Joe Biden și conturile sale de campanie ”, au scris analiștii MRC, Corinne Weaver și Alec Schemmel.

 

Hopa!Nu am putut accesa acest Tweet...

 

„Twitter constituie cea mai mare parte a problemei, cu 98 la sută din toate cazurile de cenzură”, au scris Weaver și Schemmel în timp ce platforma a fost supusă criticilor presei pentru cenzurarea New York Post, ziarul care a prezentat detaliat tranzacțiile suspecte de corupție ale fiului lui Joe Biden, Hunter Biden.

„Twitter a fost de departe cel mai mare infractor în etichetarea, verificarea faptelor și tweet-urile lui Trump și cele din conturile sale de campanie, fiind cenzurate de 65 de ori de la alegerea președintelui. Iar tweet-urilor despre îngrijorarea președintelui cu privire la votul prin corespondență, COVID-19 și protestele Black Lives Matter au primit „notificări de interes public”, au scris Weaver și Schemmel.

Weaver și Schemmel au enumerat apoi exemple de cenzură pe Twitter, inclusiv eliminarea tweet-urilor despre medicamentul hidroxiclorochina, diferite însemnări dispărute de pe platformă și infamul act de represiune asupra dezvăluirilor bombă din New York Post despre Hunter Biden.

"Această cenzură merge până la începutul președinției Trump", au adăugat Weaver și Schemmel. „Conturile campaniei electorale a lui Trump au fost, de asemenea, lovite de cenzura de pe Twitter”. Studiul indică faptul că Facebook l-a cenzurat pe Trump de cinci ori în același interval de timp.

„De fiecare dată, platforma a făcut declarația că se opune oricărui discurs de campanie a lui Trump”, au scris Weaver și Schemmel. „Un videoclip care ataca Antifa a fost eliminat de pe platformă, deoarece ar fi „incitat la ură ”. Deasemenea Twitter a făcut un anunț prin care le-a cerut  susținătorilor să semneze o petiție care „să fie adusă în fața președintelui ca protest,  la decizia lui Trump de a declara ANTIFA o organizație teroristă. Anunțul a fost eliminat atât de pe pagina președintelui, cât și de pe pagina campaniei sale”.

Cercetătorii au menționat că „mai multe pagini violente Antifa” au rămas pe Facebook.

Săptămâna trecută, republicanii Ted Cruz ,Lindsey Graham și Josh Hawley au chemat șefii Twitter și Facebook să depună mărturie în Senat și au declarat că este în curs o citare, a mai multor persoane responsabile din rândul democraților de cenzurarea postărilor din social media.

„Este fără precedent în istoria democrației astfel de fapte de cenzură. Comitetul judiciar al Senatului vrea să știe ce naiba se întâmplă acolo ”, a declarat Ted Cruz, senator de Texas.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE