2024-04-23 22:43

Spaniolii renunță și ei la masca de protecție în exterior

 |  18:19
Spaniolii renunță și ei la masca de protecție în exterior

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania, unde situaţia epidemiei de Covid-19 este în netă ameliorare în regresie totală. Dacă România a adoptat această măsură de câteva săptămâni, Franţa a ridicat abia joi obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania se gândește să renunțe treptat la această obligaţie.

„Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice în aer liber. Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal”, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, citat de Agerpres.

În Spania, purtarea măştii în spaţiile deschise a fost impusă în mai 2020 pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Cu un bilanţ de peste 80.000 de decese din peste 3,7 milioane de cazuri de infectare, Spania a fost una din ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie, însă numărul cazurilor noi a scăzut drastic în ultimele săptămâni, odată cu avansarea campaniei de vaccinare.

Conform celor mai recente statistici guvernamentale, 13,6 din cei aproape 47 milioane de spanioli, adică 28,7% din populaţie, au încheiat schema de vaccinare împotriva Covid-19, iar 47,1% au primit cel puţin o doză.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE