2021-08-01 09:45

Şomajul în rândul tinerilor, principala ameninţare la adresa Europei

 |  18:54
Şomajul în rândul tinerilor, principala ameninţare la adresa Europei

Lipsa locurilor de muncă a devenit o realitate crudă pentru tinerii europeni. Şeful Organizaţiei Mondiale a Muncii (OMM), Guy Ryder, a atenţionat politicienii că neglijarea efectelor şomajului în acest sector, dar şi procesul de îmbătrânire a populaţiei creează un butoi cu pulbere în Europa din perspectiva demografică.

Joi, la summit-ul G20 de la Sankt Petersburg, Ryder consideră că liderii politici nu depun suficiente eforturi pentru scăderea şomajului ajuns dublu sau chiar triplu faţă de nivelurile normale în rândul tinerilor europeni.  Directorul OMMsperă ca problema şomajului să nu fie eclipsată de negocierile privind intervenţia împotriva regimului de la Damasc, care a devenit principalul subiect al discuţiilor dintre marile puteri în ultima perioadă. Ryder a insistat ca liderii să stea cu ochii pe problema locurilor de muncă, în condiţiile în care oficialii prezenţi la summit reprezintă ţări cu un total de 93 de milioane de şomeri, nivel aflat în creştere în ciuda afirmaţiilor optimiste că UE depăşeşte recesiunea.

În urma efectelor crizei, şomajul la nivel european s-a păstrat în iulie la nivelul record de 12,1%, cifra depăşind un procent de 26% în Grecia şi Spania. În blocul comunitar, şomajul în rândul tinerilor se apropie de 25% şi depăşeşte 50% în ţările cele mai lovite de criză din sudul zonei euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05

In legatura cu acest articol...

Rata şomajului a scăzut în UE, dar s-a menţinut în zona euro pe luna iunie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE