2021-06-25 07:27

Situație inedită în Peru: Trei PREȘEDINȚI, într-o singură săptămână

 |  17:26
Situație inedită în Peru: Trei PREȘEDINȚI, într-o singură săptămână

Peru a numit marți cel de-al treilea președinte într-o săptămână, după ce sistemul politic instabil al națiunii s-a prăbușit, relatează CNN. Francisco Sagasti a devenit al patrulea președinte peruvian în mai puțin de cinci ani după ce Manuel Merino a demisionat.

Keiko Fujimori, liderul partidului Forța Populară, a pierdut alegerile prezidențiale din 2016, dar partidul ei a ocupat cele mai multe locuri în Congres.

„Vom transforma propunerile din manifestul nostru în legi”, a spus ea, jurând să guverneze de la Congres și să stabilească o relație antigonică cu președintele.

Congresul a înaintat un număr imens de moțiuni împotriva președinților și miniștrilor, menite să oprească guvernul de la adoptarea unor legi.

Congresul a votat pentru acuzarea lui Martin Vizcarra. Vizcarra a respins acuzațiile de corupție din vremea în care era guvernator al unei provincii, dar a acceptat decizia Congresului.

Conform Constituției, Martin Vizcarra a fost înlocuit de președintele Congresului de atunci, Manuel Merino. Acesta a rezistat doar cinci zile înainte de a demisiona sub presiunea protestelor în masă în care două persoane au fost ucise și alte zeci de răniți.

Francisco Sagasti, în vârstă de 76 de ani, a fost ales de Congres să îi ia locul lui Manuel Merino. De precizat aici că F.Sagasti nu este membru al partidului ce are majoritate în Congres. El vine la putere într-un moment în care oamenii și-au arătat furia față de clasa politică și dorința de schimbare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-19

In legatura cu acest articol...

Ministrul Muncii, INFECTATĂ cu noul coronavirus. Mesajul Violetei Alexandru

Cum a ajuns o DANSATOARE pentru maneliști inspector la DSP

Klaus Iohannis LAUDĂ Guvernul: ”Revenirea în V a economiei este o realitate”

Foștii primari PSD Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, vizați de percheziții DNA pentru fapte de CORUPȚIE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE