2021-07-28 16:23

Siria: Assad susține că nu au fost întrunite condițiile pentru negocieri

 |  08:58
Siria: Assad susține că nu au fost întrunite condițiile pentru negocieri

Președintele sirian pune la îndoială legitimitatea Coaliției Naționale Siriene de a participa la negocierile de pace de la Geneva.

Bashar al Assad a anunțat că nu a fost fixată nici o dată pentru negocierile de pace de la Geneva II. Președintele sirian consideră că până în acest moment nu au fost întrunite condițiile necesare pentru a se asigura succesul ei.

„Care sunt forţele care vor lua parte? Ce legătură au ele cu poporul sirian? Aceste forţe reprezintă poporul sirian sau statele care le-au inventat?”, a întrebat Assad, citat de Mediafax.

Liderul de la Damasc nu a recunoscut niciodată Coaliția Națională Siriană, coaliția de opoziție care îi cere demisia, și a acuzat-o în repetate rânduri că reprezintă interese străine. Assad a calificat și Frăția Musulmană „o grupare teroristă şi oportunistă (..) care foloseşte religia în scopuri politice”.

Președintele sirian a precizat că Lakhdar Brahimi, trimisul special al ONU, nu ar trebui să se îndepărteze de la scopurile misiunii sale.

„Noi îi cerem să-şi respecte misiunea, să nu devieze de la aceasta. El (Lakhdar Brahimi) a fost însărcinat cu o misiune de mediere, deci ar trebui să fie un mediator neutru. El nu ar trebui să îndeplinească sarcinile impuse de către alte state, ci să se concentreze asupra dialogului dintre părţile aflate în conflict”, a spus Assad.

Bashar al Assad a anunțat într-un interviu acordat postului Al Mayadeen TV că intenționează să candideze pentru un nou mandat în 2014.

John Kerry, secretarul de stat american, consideră că realegerea lui Assad va duce la continuarea războiul civil sirian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE