2022-01-21 01:19

Șeful ONU, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19

 |  08:30
 Șeful ONU, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarat marţi caz contact după s-a aflat în apropierea unui responsabil al Organizaţiei bolnav de COVID-19, a intrat în izolare pentru câteva zile, potrivit unor surse diplomatice, notează AFP, preluată de Agerpres.

Şeful ONU, în vârstă de 72 de ani, şi-a anulat viitoarele angajamente fizice, au declarat surse pentru AFP.

Miercuri seara, Antonio Guterres urma să fie invitatul de onoare al Asociaţiei corespondenţilor de presă la ONU pentru gala sa anuală din Manhattan şi joi să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind provocările terorismului şi schimbărilor climatice, condusă de preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum.

Acesta din urmă, a cărui ţară prezidează Consiliul de Securitate în decembrie, a sosit marţi la New York unde urmează să rămână până la sfârşitul săptămânii înainte de a pleca la Washington.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general, Stéphane Dujarric, a refuzat orice comentariu imediat. În urmă cu câteva zile, el a indicat că Antonio Guterres a primit recent a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, după ce a ezitat multă vreme cu privire la oportunitatea de a se supune acestui nou vaccin când milioane de oameni din întreaga lume încă nu au primit prima doză. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE