2024-04-19 02:52

Șeful NATO contraatacă amenințările Rusiei: ”Vor fi consecințe SEVERE!”

 |  22:15
Șeful NATO contraatacă amenințările Rusiei: ”Vor fi consecințe SEVERE!”

Eventuala utilizare a armelor nucleare de către Rusia în conflictul cu Ucraina ar atrage "consecinţe severe", a avertizat, marţi seară, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o serie de afirmaţii ale liderilor de la Moscova.

"Orice utilizare a armelor nucleare este absolut inacceptabilă, va schimba total caracterul conflictului, iar Rusia trebuie să ştie că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie purtat niciodată", a afirmat Jens Stoltenberg, citat de agenţia Reuters.

"Când observăm o astfel de retorică în mod repetat din partea Rusiei este un lucru pe care trebuie să îl luăm în serios şi, prin urmare, transmitem mesajul clar că acest lucru va avea consecinţe severe pentru Rusia", a atras atenţia secretarul general al NATO.

Vladimir Putin a anunţat o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra". 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE