2021-05-10 01:13

Se pregătește FUGA? Ce li s-a cerut britanicilor să nu facă în aceste zile

 |  20:30
Se pregătește FUGA? Ce li s-a cerut britanicilor să nu facă în aceste zile

Propagarea COVID-19 s-a accelerat în ultimele zile în Regatul Unit, unde au fost înregistrate 177 de decese. Așa că britanicii au fost rugați insistent să nu facă ceva anume. Ceva nerecomandabil acum, pe pandemie și care ar genera un exod masiv.

Britanicii sunt rugaţi să nu se deplaseze pe litoral sau în zonele rurale pentru a nu propaga în continuare noul coronavirus, deputaţii şi agenţiile de turism local descurajând astfel de călătorii. Biroul de turism din Cornwall, regiune din sud-vestul ţării cunoscută pentru plajele sale, a cerut turiştilor ”să-şi amâne călătoria” într-un comunicat publicat de pagina sa de internet, potrivit Daily Express. „Vă rugăm, nu mergeţi în Cornwall, nu vrem să propagăm şi mai mult virusul”, a lansat sâmbătă un apel deputatul local Steve Double la postul de televiziune SkyNews.

Presiune pe serviciile publice locale

Double a declarat că are numeroase informaţii referitoare la cetăţeni care se vor deplasa în această regiune, vor fugi practic din orașe, ameninţând ”vieţile” persoanelor expuse riscului. Consiliul local a subliniat că persoanele aflate în vizită îşi asumă ”riscul de a nu mai putea reveni la domiciliu aşa cum îşi planificaseră” şi trebuie să conştientizeze presiunea pe care o vor pune pe serviciile publice locale. Propagarea COVID-19 s-a accelerat în ultimele zile în Regatul Unit, unde au fost înregistrate 177 de decese.

O distanţă de doi metri între persoane în timpul plimbărilor pe faleză

Guvernul britanic a recomandat cetăţenilor să renunţe la orice călătorie neesenţială şi a ordonat vineri închiderea barurilor şi restaurantelor, fără să interzică însă excursiile. Odată cu venirea zilelor călduroase, vor exista numeroase persoane tentate să iasă la aer curat în regiunile de coastă. În Ţara Galilor, deputata Liz Saville Roberts a scris pe Twitter că ”cei tentaţi să meargă în zonele rurale din nordul Ţării Galilor pentru a sta în izolare, să se gândească din nou”, atrăgând atenţia asupra dificultăţilor cu care se confruntă serviciile regionale de sănătate.

Salvamari din cadrul Royal National Lifeboat Institution (RNLI) le-au reamintit turiştilor recomandările de siguranţă, cerându-le să păstreze o distanţă de doi metri între persoane în timpul plimbărilor pe faleză.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE