2020-11-29 08:56

Se “anulează” Anul Nou Chinezesc

 |  15:34
Se “anulează” Anul Nou Chinezesc

Vacanţa de Anul Nou Chinezesc începe vineri şi va dura o săptămână. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei cu această ocazie în număr foarte mare - uneori de ordinul sutelor de mii - în parcurile publice pentru a asista la tradiţionalele dansuri ale leului şi dragonului. Alte evenimente de amploare sunt târgurile de Anul Nou organizate în jurul templelor chineze.

Dar…Oraşul Beijing a anunţat joi anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a ucis deja 17 persoane în China, potrivit presei de stat chineze, citată de AFP şi DPA. Alte două oraşe din provincia Hubei au anunţat că au impus interdicţii de călătorie în contextul în care noul coronavirus, care a infectat sute de persoane, continuă să se răspândească din Wuhan, capitala acestei provincii, potrivit Beijing Evening News.

E mortal

Autorităţile chineze încearcă să prevină o răspândire şi mai amplă a acestui virus potenţial mortal, deoarece sute de mii de chinezi se pregătesc să călătorească în acest weekend pentru a fi alături de familiile şi rudele lor cu ocazia sărbătorii de Anul Nou.

Şaptesprezece oameni au murit în China după ce au contractat virusul, potrivit statisticilor oficiale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Geneva, s-a reunit pentru a analiza posibilitatea de a declara stare de urgenţă internaţională din cauza epidemiei virale din China.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE