2024-04-25 18:56

Scriitorul Salman RUSHDIE, în stare foarte gravă după ce a fost înjunghiat la o conferință în statul New York

 |  10:13
 Scriitorul Salman RUSHDIE, în stare foarte gravă după ce a fost înjunghiat la o conferință în statul New York

Salman Rushdie, autorul cărţii ''Versetele satanice'' şi ţinta unei fatwa din partea Iranului timp de peste 30 de ani, a fost conectat la un ventilator după ce a fost înjunghiat în gât şi în abdomen, vineri, în statul New York, de un bărbat care a fost arestat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

''Veştile nu sunt bune", a declarat Andrew Wylie, agentul scriitorului britanic în vârstă de 75 de ani, pentru „The New York Times”.

Salman îşi va pierde probabil un ochi, nervii de la braţ i-au fost secţionaţi şi a fost înjunghiat în zona ficatului", a declarat Wylie.

Imediat după atacul comis în cursul dimineţii pe scena unui centru cultural din Chautauqua, în nordul statului New York, Salman Rushdie a fost transportat cu elicopterul la cel mai apropiat spital, unde a fost operat de urgenţă, a declarat presei maiorul Eugene Staniszewski, din cadrul poliţiei statului New York.

Cu puţin timp înainte de ora 11:00 (15:00 GMT), ''un suspect s-a repezit pe scenă (a sălii de conferinţe) şi i-a atacat pe Salman Rushdie şi pe intervievator'', ''înjunghiindu-l'' pe scriitor ''în gât'', a anunţat poliţia vineri seara devreme, adăugând că Rushdie a fost ''înjunghiat şi în abdomen''.

Gazda conferinţei, Ralph Henry Reese, în vârstă de 73 de ani, a fost "uşor rănit la faţă".

Agresorul a fost imediat arestat şi plasat în detenţie, ofiţerul Staniszewski dezvăluind că se numeşte Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din statul New Jersey.

Rushdie se pregătea să ţină o prelegere literară în acest orăşel situat la 100 km de Buffalo, pe malul lacului Erie, care separă Statele Unite de Canada.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE