2021-08-01 11:21

Scriitorul Mario Vargas Llosa cere Papei Francisc să destituie doi arhiepiscopi

 |  10:53
Scriitorul Mario Vargas Llosa cere Papei Francisc să destituie doi arhiepiscopi

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa cere Papei Francisc să elibereze din funcție doi arhiepiscopi catolici din America de Sud.

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa cere Papei Francisc să destituie doi arhiepiscopi din America de Sud pentru că ar reprezenta „o biserică din epoca primitivă”.

Într-un interviu acordat cotidianului La Republica, el și-a exprimat dorința ca Papa Francisc să îl retragă pe cardinalul peruan Juan Luis Cipriani, arhiepiscop de Lima și membru al organizației Opus Dei, și pe cardinalul dominican Nicolas Lopez Rodriguez.

„Trebuie să sperăm ca Papa Francisc să îi înlocuiască pe acești membri ai ierarhiei ecleziastice care reprezintă o biserică din epoca primitivă cu episcopi și arhiepiscopi mai pătrunși de mentalitatea de apropiere și dreptate socială pe care Papa Francisc se pare că o reprezintă”, a afirmat Llosa, citat de Agerpres.

Scriitorul peruan a adăugat că Juan Luis Cipriani, arhiepiscop de Lima, „reprezintă biserica cea mai reacționară, mai intolerantă și mai fanatică care poate exista”. În ceea ce îl privește pe Nicolas Lopez Rodriguez,  Mario Vargas Llosa l-a acuzat că sprijină „legi rasiste care privează de naționalitatea dominicană aproape 200.000 de dominicani a căror singură crimă este că sunt copi isau descendenți ai unor haitieni”.

Rodriguez s-a exprimat în favoarea unei hotărâri a Curții Constituționale din Republica Dominicană, potrivit căreia imigranții ilegali nu pot primi cetățenie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE