2020-11-29 15:55

Schimbări importante propuse conducerii Facebook: Joe Biden solicită platformei să identifice face news-urile politicienilor

 |  12:00
Schimbări importante propuse conducerii Facebook: Joe Biden solicită platformei să identifice face news-urile politicienilor

Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la președinția Statelor Unite, solicită conducerii Facebook să acorde o mai mare atenție la conținutul sponsorizat de politicieni și să verifice informațiile postate de aceștia.

Campania candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite Joe Biden a publicat joi o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care îi cere ca aceasta să verifice veridicitatea reclamelor politicienilor, în săptămânile premergătoare alegerilor prezidenţiale, transmite Reuters potrivit news.ro.

”Ar trebui să fie o perioadă pre-electorală de două săptămâni în timpul căreia să fie verificată veridicitatea reclamelor politice, înainte de a fi afişate pe Facebook”, arată scrisoarea.

Iniţiativa campaniei Boden amplifică presiunile exercitate asupra Facebook de a-şi modifica politicile referitoare la publicitatea politică şi discurs.

Săptămâna trecută, Zuckerberg a promis că va evalua politicile referitoare la conţinut, după ce compania a fost criticată pentru că nu a luat nicio măsură faţă de o postare a preşedintelui republican Donald Trump, care a fost marcată de Twitter pentru că îi încălca politica.

În lista de solicitări a campaniei Biden se numără faptul că Facebook ar trebui să înlăture prompt informaţiile false şi virale şi că ar trebui să existe reguli clare ”aplicabile tuturor, inclusiv lui Donald Trump , care să interzică comportamentul ameninţător şi minciunile cu privire la modul de participare la alegeri”.

Campania Biden a cerut, de asemenea, susţinătorilor să semneze o petiţie prin care se solicită Facebook să denunţe dezinformarea în reclame.

Într-o postare pe blog, Facebook a afirmat că va continua să protejeze discursul politic.

”Trăim într-o democraţie unde funcţionarii aleşi decid regulile din jurul campaniilor”, a răspuns compania.

”În urmă cu două săptămâni, preşedintele Statelor Unite a emis un ordin executiv prin care a cerut agenţiilor federale să împiedice platformele de socializare să se implice în activităţi precum verificarea faptelor din declaraţiile politice. În această săptămână, candidatul democrat la funcţia de preşedinte a iniţiat o petiţie prin care ne-a solicitat să facem exact opusul ”, potrivit companiei.

Facebook, care exceptează postările politicienilor de la programul său de verificare a faptelor, a fost criticată de campania Biden, după ce a refuzat să elimine o postare a preşedintelui Trump, despre care echipa lui Biden a susţinut că ar conţine afirmaţii false despre relaţiile fiului acestuia, Hunter, cu Ucraina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

ESTE BINE
12 Iun 2020

Si aceasta este o informație este putin depășită, veche" sunt altele mai noi despre ...Facebook Războiul lui Zuckerberg ! Nu este rău... urmează pași importanți si schimbări masive.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE