2024-04-19 19:47

Scandal AMOROS în Marea Britanie. Cum a fost surprins ministrul Sănătății în plină pandemie

 |  23:14
Scandal AMOROS în Marea Britanie. Cum a fost surprins ministrul Sănătății în plină pandemie

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, s-a scuzat vineri pentru că a încălcat regulile anti-COVID-19, după ce un tabloid a dezvăluit că oficialul avea o relaţie cu o consilieră, transmite AFP.

Tabloidul The Sun a publicat pe prima pagină o imagine luată cu o cameră de supraveghere care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo - o veche prietenă a cărei angajare discretă declanşase deja o polemică -, în biroul său în ziua de 6 mai, o perioadă în care îmbrăţişările erau interzise.

‘Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe’, a declarat Hancock într-un scurt comunicat. ‘Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal’, a adăugat el.

‘Prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat’, a reacţionat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, citat de Reuters. Întrebat de presă dacă premierul are încredere deplină în Hancock, purtătorul de cuvânt a răspuns ‘Da’.

În schimb, laburiştii consideră că poziţia lui Hancock este ‘de nesusţinut’ şi ar trebui demis. Preşedinta Partidului Laburist, Anneliese Dodds, l-a acuzat pe ministru de ‘încălcarea propriilor reguli în materie de COVID’, dar şi de posibil ‘abuz de putere’ şi ‘conflict de interese’ în acest caz.

Matt Hancock era deja vizat de alte acuzaţii, stânjenitoare pentru acest ministru aflat în prima linie a acţiunii guvernului în combatarea epidemiei de COVID-19, care a făcut peste 128.000 de morţi în Marea Britanie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-25

In legatura cu acest articol...

Operațiune de amploare a forțelor de securitate din Germania. Trei oameni au fost uciși într-un ATAC cu cuțitul

Studiu: Când revine simțul mirosului după INFECTAREA cu Covid




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE