2024-04-19 22:00

Rușii susțin că au cucerit orașul ucrainean Bahkmut

 |  15:03
Rușii susțin că au cucerit orașul ucrainean Bahkmut

Fondatorul grupului de mercenari ruşi Wagner a publicat joi imagini video, despre care a susţinut că înfăţişează luptători ai grupului său aproape de centrul oraşului ucrainean Bahmut, micul oraş ucrainean pentru controlul căruia Wagner luptă de câteva luni, informează Reuters, transmite Rador.

Context: Wagner a condus atacul Rusiei asupra oraşului Bahmut, care avea, înainte de război, o populaţie de 75.000 de locuitori, şi a avansat în zona de periferie a oraşului, în ultimele luni, punând în pericol liniile de aprovizionare din Ucraina.

Într-o postare pe Telegram, serviciul de presă al lui Ievgheni Prigojin, fondatorul Wagner, este citat: "Băieţii se joacă făcând filmări. Au adus asta din Bahmut azi dimineaţă, practic din centrul oraşului".

Reuters nu a putut geolocaliza imaginile filmate momentan.

În imaginile video, bărbaţi în uniformă sunt văzuţi ridicând un banner Wagner pe o clădire distrusă, cu mai multe etaje.

Unul dintre bărbaţi este văzut dansând şi ţinând o chitară, referinţă la pseudonimul grupului Wagner,"muzicienii".

Lupte grele de o bună perioadă de vreme

Potrivit informaţiilor anterioare, forţele ucrainene îşi păstrau poziţiile în Bahmut, dar erau atacate constant de forţele ruseşti care încercau să obţină prima lor victorie în mai mult de jumătate de an.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE