2020-10-25 21:55

Rusia transmite Chişinăului să se mai gândească: Rogozin deplânge soarta moldovenilor

 |  17:51
Rusia transmite Chişinăului să se mai gândească: Rogozin deplânge soarta moldovenilor

Rusia continuă acţiunile de destabilizare a statului moldovean. Autorităţile ruse avertizează Chişinăul că Uniunea Europeană are cerinţe greu de îndeplinit şi cer liderilor moldoveni să reorienteze ţara spre Uniunea Vamală condusă de Moscova.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a întâlnit la Moscova cu Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (RM). Liderul rus a comparat aderarea RM la Uniunea Europeană cu o felină care vrea să „stea la coadă pentru a intra în clubul select al motanilor graşi” şi a pus la îndoială patriotismul Guvernului de la Chişinău. Politicianul rus şi-a exprimat speranţa că alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor aduce la conducere politicieni care apără „interesele majorităţii” şi se vor pronunţa pentru „integrare în Uniunea Vamală” Rusia – Belarus – Kazahstan.

Rogozin i-a avertizat pe moldoveni că, deşi Uniunea Europeană va impune Moldovei „cerinţe stricte” şi „obligaţii”, tot nu le va permite să se bucure de drepturile europene. Totodată, politicianul rus şi-a exprimat regretul că Republica Moldova nu s-a consultat cu Transnistria în privinţa Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi astfel 500.000 de persoane au lipsit de la procesul de negociere. „Probabil, Tiraspolul ar fi spus «nu» unui astfel de acord, dar autorităţile de la Chişinău cel puţin ar fi aflat formal opinia transnistrenilor”, a spus vicepremierul lui Putin. Potrivit Mediafax, Tratatul de Asociere cu UE a fost ratificat joi recent de Parlamentul European şi include un important acord comercial.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE