2021-08-01 11:11

Rusia, sub teroarea atentatelor sincigaşe: Putin ia măsuri excepţionale

 |  12:36
Rusia, sub teroarea atentatelor sincigaşe: Putin ia măsuri excepţionale

Şocul produs de două atentate sincigaşe, în mai puţin de 24 de ore, l-au determinat pe ţarul de la Kremlin să ordone măsuri speciale pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse. Ambele atentate au fost comise la Volvograd, unul duminică seara, celălalt luni dimineaţă, iar bilanţul arată peste 30 de oameni morţi.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia, în urma celor două atentate comise duminică şi luni la Volgograd, a anunţat comitetul rus de anchetă, citat de Mediafax. Putin a "dat comitetului naţional antiterorism o serie instrucţiuni pentru sporirea securităţii pe tot teritoriul Federaţiei Ruse", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului, citat de agenţiile ruse.

Atentatul de luni dimineață, într-un troleibuz la Volgograd, al doilea în mai puțin de 24 de ore, a fost comis de un kamikaze și pare să aibă legătură cu cel produs în ajun la gara centrală feroviară a acestui oraș de pe Volga. Primele elemente ale anchetei deschise în urma atentatului de luni relevă că 'dispozitivul exploziv a fost declanșat de un kamikaze de sex masculin', a precizat Comitetul de anchetă rus într-un comunicat. Explozibilii utilizați în acest atentat prezintă elemente 'identice' cu cele de duminică, fapt ce confirmă versiunea unei legături între cele două atentate', a adăugat organismul însărcinat cu principalele investigații în Rusia.

Atacul de la gara feroviară a fost comis, de asemenea, de un kamikaze, potrivit Ria Novosti. Dacă la început autoritățile invocau o femeie kamikaze, duminică seara presa rusă scria că ar fi fost vorba de un bărbat cu înfățișare slavă, conform Interfax, citat de Agerpres.

Potrivit unui bilanț reactualizat, 14 persoane și-au pierdut viața și câteva zeci au fost rănite în urma atentatului comis luni dimineață într-un troleibuz la Volgograd, ridicând astfel la aproximativ 30 de victime bilanțul celor două atentate din acest oraș situat în apropiere de Caucazul de Nord.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-31

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Rusia: 15 persoane au murit la Volgograd după ce un troleibuz a fost aruncat în aer

Traian Băsescu a transmis condoleanțe Rusiei pentru atentatul din Volgograd

Rusia: Cel puțin 18 persoane au murit într-un atentat dintr-o gară din orașul Volgograd
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE