2024-04-23 18:01

Rusia se arată deschisă la noi negocieri de pace cu Ucraina. Care este condiția pe care o pune?

 |  18:00
Rusia se arată deschisă la noi negocieri de pace cu Ucraina. Care este condiția pe care o pune?

Ministrul adjunct rus de externe, Serghei Verşinin, a subliniat că Rusia este pregătită pentru negocieri de pace cu Ucraina, dar fără să existe unele condiții prealabile şi organizate în baza realității existente. Serghei Verşinin a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat postului TV Zvezda. Un fragment din acest interviu a fost postat sâmbătă pe canalul de Telegram al postului TV Zvezda, anunță Tass, potrivit Rador.

„Da, clasicii susţin că orice ostilități se termină cu negocieri și, firește, am susţinut-o deja şi noi că vom fi pregătiți pentru astfel de negocieri. Însă, doar pentru negocieri unde să nu existe unele condiții prealabile, negocieri bazate pe realitatea existentă, negocieri care să țină cont de acele obiective, care au fost anunțate în mod public de noi'', a susţinut el. Totodată, Verșinin a menționat că decizia privind demararea unor negocieri cu Moscova nu este luată la Kiev, ci la Washington și Bruxelles.

Ce spune Ministrul adjunct rus de externe, Serghei Verşinin

"În primul rând, [negocierile] dacă vă amintiți au avut loc deja la Minsk, după cum vă amintiți şi la Istanbul. Și după cum vă amintiți, au fost întrerupte de către partea ucraineană, dar după cum bine știți decizia nu este luată la Kiev, decizia este luată în alte capitale, în primul rând la Washington, la Bruxelles. Prin urmare, acolo va trebui să ne adresăm", a adăugat el. Diplomatul a comentat și posibilitatea organizării unor astfel de negocieri, în condiţiile actuale când la conducerea SUA se află actualul președinte american, Joe Biden.

''Nu depinde de noi, ne-am declarat clar poziția noastră, dacă domnul Biden va da dovadă de discreție, înțelepciune, mă refer la el și la anturajul său...'', a mai spus ministrul adjunct de externe al Federației Ruse.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE