2021-09-21 22:22

UPDATE. Rusia: 15 persoane au murit la Volgograd după ce un troleibuz a fost aruncat în aer

 |  08:57
UPDATE. Rusia: 15 persoane au murit la Volgograd după ce un troleibuz a fost aruncat în aer

10 persoane au murit în Rusia după ce un troleibuz din Volgograd a fost aruncat în aer luni dimineață. Autoritățile ruse susțin că acesta este un nou atentat terorist.

UPDATE ora 12.40: Ministerul rus al Sănătății Publice a anunțat că au fost ucise 15 persoane, iar alte 27 se află sub îngrijire medicală. Numărul morților a crescut după ce cinci răniți au murit la spital.

Potrivit anchetatorilor, puterea exploziei produse în troleibuz este echivalentă a patru kilograme de TNT, raportează Mediafax.

10 persoane au murit în Rusia, în orașul Volgograd, și alte 23 au fost rănite în ceea ce se bănuiește a fi un nou atentat terorist.

Un troileibuz a fost aruncat în aer luni dimineață. Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României) și, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost distrus în întregime.

Explozia a avut loc a doua zi după ce un kamikaze, banuit a fi femeie, s-a detonat într-o gară din Volgograd, fostul Stalingrad, și a ucis 17 persoane.

Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă, organismul care se ocupă de principalele investigații, a declarat că și în explozia de luni  „a fost deschisă o anchetă pentru atentat terorist şi trafic de arme”. Potrivit oficialul ruși, și în acest caz ar fi acționat un atentator sinucigaș. Mediafax informează că „acest lucru este sugerat de caracterul exploziei şi de fragmentele umane găsite la faţa locului”.

Atentatul de ieri și explozia de azi au intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă organizate în februarie în Soci, celebra stațiune balneară aflată la poalele Caucazului. Măsurile de securitate au fost consolidate în toate gările și aeroporturile principale din Rusia.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.

Se bănuiește că în spatele atacului se află rebeliunea islamistă condusă de Doku Umarov, un lider cecen care și-a asumat și alte atacuri teroriste care au avut loc pe teritoriul Rusiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Rusia: Cel puțin 18 persoane au murit într-un atentat dintr-o gară din orașul Volgograd

Traian Băsescu a transmis condoleanțe Rusiei pentru atentatul din Volgograd
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE