2024-04-19 20:32

România cere UE SANCȚIUNI împotriva Rusiei. Care sunt motivele

 |  18:04
România cere UE SANCȚIUNI împotriva Rusiei. Care sunt motivele

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a cerut luni, în marja reuniunii șefilor diplomațiilor europene de la Bruxelles, ca UE să ia în considerare „posibilitatea unor sancțiuni” împotriva Rusiei, în cazul în care nu va fi demarată o investigație transparentă și imparțială în cazul Navalnîi.

„Poziția României este că Uniunea Europeană ar trebui să joace un rol mai activ în această chestiune. Ne-am alăturat colegilor din Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca și Polonia și am adresat o scrisoare Înaltului Reprezentant Borrell prin care solicităm această implicare activă a Uniunii pe acest subiect, întrucât credem că Rusia ar trebui să își îndeplinească responsabilitățile și să demareze o investigație transparentă și imparțială și să coopereze pe deplin cu OIAC și cred că trebuie, de asemenea, să examinăm posibilitatea unor eventuale sancțiuni, dacă este nevoie, în conexiune cu acest caz de otrăvire a domnului Navalnîi”, a declarat ministrul român de externe, conform Digi24.

Navalnîi, principalul adversar al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a simțit rău în timpul unui zbor din Siberia și a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Ulterior a fost transferat la Berlin. Laboratoare medicale din trei țări au arătat că opozantul rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok.

În cadrul reuniunii de la Bruxelles, miniștrii de externe ai statelor membre UE vor discuta și despre tensiunile din Mediterana și despre relațiile externe ale Uniunii Europene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-21

In legatura cu acest articol...

“Zâna” Andreea Marin revine la TVR cu o nouă emisiune

Cazuri de CORONAVIRUS la campioana României la volei feminin

RAZIE de amploare printre șoferii de MICROBUZE ȘCOLARE

Traian Băsescu e PESIMIST privind votul de duminică. Mesaj înainte de alegerile locale

Marcel Ciolacu, ieșire nervoasă: "Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților!"

Streinu-Cercel dezvăluie cum va putea DISPĂREA pandemia de COVID în 6-8 săptămâni

Simona Halep e în premieră CAMPIOANĂ la Roma, după abandonul Karolinei Pliskova




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE