2024-07-21 20:13

Robert Hanssen, spionul rus din interiorul FBI, găsit mort în închisoare

 |  12:00
Robert Hanssen, spionul rus din interiorul FBI, găsit mort în închisoare

Robert Hanssen, fostul agent FBI devenit spion şi considerat omul care a adus Biroului Federal de Investigaţii cele mai mari daune din istoria sa, a fost găsit mort, luni, în celula sa din închisoare, au anunţat autorităţile americane, citate de News.ro.

Robert Hanssen, în vârstă de 79 de ani, a fost condamnat în 2002 la închisoare pe viaţă după ce a pledat vinovat de spionaj pentru Uniunea Sovietică şi ulterior pentru Rusia timp de peste 20 de ani.

El îşi ispăşea pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Colorado.

Personalul închisorii a iniţiat măsuri de salvare a vieţii, după ce l-a găsit pe Hanssen fără reacţie, luni dimineaţă, dar încercările de resuscitare nu au avut succes, a precizat Biroul pentru Penitenciare într-un comunicat. Acesta nu a precizat care a fost cauza decesului.

Hanssen s-a alăturat FBI în 1976 şi a început să vândă informaţii clasificate Uniunii Sovietice în 1985, potrivit site-ului FBI. Până la momentul arestării sale, în 2001, el fusese recompensat cu peste 1,4 milioane de dolari în numerar, fonduri bancare şi diamante, în schimbul compromiterii a numeroase surse umane, tehnici de informaţii şi documente clasificate ale SUA.

Anchetatorii FBI au lucrat ani de zile pentru a încerca să-l identifice pe spionul din rândurile lor. În săptămânile premergătoare arestării sale, în februarie 2001, în jur de 300 de persoane lucrau la anchetă şi îl monitorizau pe Hanssen, potrivit FBI.

Hanssen a fost arestat în momentul în care a fost surprins în flagrant delict în timp ce făcea o "livrare de materiale clasificate" într-un parc din Virginia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE