2021-12-06 19:14

Revine panica coronavirusului în China. Tot nordul țării intră în CARANTINĂ

 |  21:08
Revine panica coronavirusului în China. Tot nordul țării intră în CARANTINĂ

Autorităţile chineze au plasat luni în carantină zeci de mii de locuitori din nordul Chinei şi le-au cerut locuitorilor Bejingului să-şi limiteze deplasările din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de Covid-19 în ţară, relatează AFP.

China a înregistrat 39 de cazuri noi de Covid-19 luni şi peste 100 în ultima săptămână, majoritatea din cauza deplasărilor unui grup de turişti.

Autorităţile chineze - care practică o politică de ”toleranţă zero” faţă de SARS-CoV-2 - au reacţionat prompt - au impus restricţii şi au organizat campanii de depistare în masă în regiunile afectate, potrivit News.ro.

La Beijing, unde la 4 februarie urmează să înceapă Jocurile Olimpice de Irană, un maraton la care urmau să participe 30.000 de alergători, la 31 octombrie, a fost amânat pe termen nedefinit, ”pentru a preveni riscul transmiterii epidemice”, au anunţat organizatorii.

Maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte duminică 26.000 de oameni, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat prima oară, la sfârşitul lui 2019, a fost anulat în ultimul moment, din aceeaşi cauză.

Un oficial municipal de la Beijing le-a cerut locuitorilor capitalei să evite atât călătoriile ”care nu sunt necesare” în afara oraşului, cât şi adunări la scară mare, pentru moment.

Orice persoană care soseşte la Beijing dintr-o regiune în care s-au înregistrat cazuri de Covid-19 este necesar să prezinte un test negativ, au anunţat autorităţile.

Noile cazuri de Covid-19 au fost identificate în 11 provincii, majoritatea situate în nordul Chinei.

La Ejin, un oraş din Mongolia Inferioară (nord), aproximativ 35.000 de oameni au fost plasaţi în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, începând de luni.

În oraşe din vest - inclusiv la Lanzhou, capitala provinciei Gansu -, circulaţia autobuzelor şi taxiurilor a fost suspendată, iar situri turistice au fost închise vizitatorilor.

Autorităţile au anunţat duminică suspendarea voiajelor în cinci zone în care s-au înregistrat cazuri de Covid-19, inclusiv la Beijing.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE