2024-04-19 03:45

RESTRICȚII de călătorie în Germania, Portugalia și Spania

 |  17:18
RESTRICȚII de călătorie în Germania, Portugalia și Spania

Portugalia, Spania și Germania au emis noi restricții de călătorie în încercarea de a limita răspândirea variantei mai contagioase a coronavirusului, așa numita tulpină Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India.

De luni, britanicii nevaccinați care călătoresc în Portugalia vor trebui să treacă prin carantină obligatorie timp de două săptămâni, potrivit unui ordin publicat de guvernul portughez, scrie euronews.

Conform noilor reguli, oricine călătorește în Portugalia continentală pe cale aeriană, terestră sau maritimă, va trebui să dovedească că a fost complet vaccinat sau trebuie să se izoleze.

Măsura vine după ce cancelarul german Angela Merkel a criticat Portugalia săptămâna trecută pentru că le-a permis turiștilor britanici să călătorească în țară între mijlocul lunii mai și începutul lunii iunie, în timp ce varianta Delta circula în Marea Britanie.

Portugalia a devenit prima națiune a Uniunii Europene care a anunțat că varianta Delta era acum dominantă pe teritoriul său.

Spania a impus, de asemenea, noi restricții pentru călătorii din Marea Britanie. Începând de joi, persoanele care sosesc din Marea Britanie în Insulele Baleare vor trebui să demonstreze că au fost complet vaccinate împotriva COVID-19 sau să prezinte un test PCR negativ.

Germania a anunțat intrarea restricționată din Portugalia și Rusia vineri, după ce Institutul Robert Koch a clasificat cele două țări drept state unde noile variante s-au răspândit rapid. Marea Britanie a fost până acum singura țară europeană care a apărut pe listă, alături de alte 13 state.

Doar cetățenii și rezidenții germani vor avea permisiunea de a intra din nou în țară, cu condiția să treacă printr-o carantină obligatorie de 14 zile - chiar și pentru cei care sunt complet vaccinați.

Măsura va intra în vigoare marți, fiind așteptată luni o aglomerare de turiști germani care se îndreaptă spre casă.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat sâmbătă că Germania trebuie să-și accelereze campania de vaccinare pe măsură ce varianta Delta se răspândește în toată Europa. Guvernul s-a angajat să livreze 5 milioane de doze centrelor de vaccinare din toată țara în prima săptămână a lunii iulie.

Franța a anunțat că adaugă Rusia pe „lista roșie” a celor 21 de țări supuse unor restricții severe de călătorie din cauza îngrijorărilor legate de creșterea infecțiilor cu coronavirus.

Săptămâna trecută, agenția UE de combatere a bolilor a avertizat că varianta Delta ar putea reprezenta 90% din noile infecții cu coronavirus din Europa până la sfârșitul lunii august.

Varianta s-a răspândit acum în cel puțin 85 de țări din întreaga lume. Se estimează că este cu 40-60% mai transmisibilă decât varianta Alpha, detectată pentru prima dată în Anglia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE