2020-10-25 21:04

Republica Moldova: Discuţii între Chişinău şi Tiraspol

 |  23:01
Republica Moldova: Discuţii între Chişinău şi Tiraspol

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, vicepremierul Eugen Carpov și așa-zisul ministru de Externe al separatiștilor, Nina Ștanski, se vor întâlni astăzi la Tiraspol pentru a discuta situația școlilor românești din regiunea transnistreană, precum și despre libera circulație a populației.

Eugen Carpov preciza în luna iulie că se negociază cu Tiraspolul un regulament pentru funcționarea școlilor cu predare în limba română, deși tratativele în format ,,5+2” erau suspendate. Instituțiile de învățământ românești din regiunea transnistreană s-au confruntat de-a lungul acestui an cu presiuni din partea autorităților de la Tiraspol, care au amenințat administrația acestora cu amenzi și cu lipsirea de sedii.

În regiunea separatistă a Republicii Moldova funcționează opt instituții-fortărețe ale limbii române: Liceul ,,Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul ,,Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol, Liceul ,,Evrika” din Râbniţa, Liceul ,,Alexandru cel Bun” din Tighina”, Liceul ,,Mihai Eminescu” din Dubăsari, Gimnaziul din satul Roghi, Gimnaziul din Corjova şi Şcoala-internat din Tighina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE