2024-04-25 12:09

Republica Moldova a declarat stare de urgență în sănătatea publică

 |  21:06
Republica Moldova a declarat stare de urgență în sănătatea publică

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a anunțat că, începând de joi, va fi instituită starea de urgență în sănătate publică, din cauza creșterii accelerate a cazurilor de COVID.

„Evoluția procesului epidemic are un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă în special în ultimele patru săptămâni. A crescut numărul cazurilor noi, avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”, a spus Ala Nemerenco.

Ea a spus că autoritățile medicale estimează că următoarele săptămâni vor fi „destul de periculoase”.

Este pentru a treia oară de la începutul pandemiei când în Republica Moldova se instituie stare de urgență în sănătatea publică.

Potrivit agora.md, în perioada instituirii stării de urgență în sănătate publică, Comisia națională extraordinară de sănătate publică sau comisia teritorială extraordinară de sănătate publică are dreptul să adopte anumite decizii, precum: instituirea unor condiții speciale de activitate, de viață și deplasare pentru persoanele fizice și juridice; utilizarea tuturor resurselor și mijloacelor disponibile pentru organizarea măsurilor de răspuns; solicitarea ajutorului autorităților centrale sau al autorităților locale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE