2021-08-01 11:29

Represiunea, politica oficială promovată de Cairo împotriva teroriştilor

 |  19:21
Represiunea, politica oficială promovată de Cairo împotriva teroriştilor

Puterea de la Cairo a reacţionat dur în urma atentatului nereuşit de joi dimineaţă asupra convoiului ministrului de Interne Mohammed Ibrahim. Executivul interimar a promis că va reprima fără milă tentativele teroriste apărute după destituirea şi arestarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Executivul de la Cairo a anunţat că 'va lovi cu o mână de fier' în cei care se fac vinovaţi de destabilizarea securităţii naţionale, scrie Agerpres, după ce joi o bombă a distrus patru maşini din convoiul ministrului de Interne, rănind mai multe gărzi care asigurau securitatea. Mai târziu, demnitarul a apărut la televiziunea de stat, denunţând 'o tentativă laşă' de asasinat. Totodată, Mohammed Ibrahim a reiterat riscul unui val de terorism după  dispersarea sângeroasă a manifestanţilor pro-Morsi.

O maşină-capcană a explodat la trecerea convoiului lui Ibrahim în apropierea locuinţei sale din cartierul Nasr City, a explicat un reprezantant al Ministerul de Interne egiptean, deflagraţia rănind zece ofiţeri de poliţie. În consecinţă, poliţia a blocat şoselele din centrul oraşului care duc spre minister. Acesta este primul atentat cu maşină-capcană comis în capitala egipteană după mai mulţi ani.

Violenţele împotriva forţelor de ordine s-au înmulţit în special în Peninsula Sinai, dar şi în alte oraşe după destituirea şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Ciocnirile între protestatarii pro Morsi şi forţele de ordine s-au soldat  cu peste o mie de morţi în întreaga ţară, majoritatea din rândul manifestanţilor islamişti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05

In legatura cu acest articol...

Egipt: Mohamed Morsi va fi judecat pentru “incitare la crimă”

Egipt: Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost arestat

Generalul al-Sissi: Egiptul va reacţiona la violenţa islamiştilor
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE