2024-04-16 12:24

Reacție neașteptată de la președintele Austriei: ”România și Bulgaria sunt PREGĂTITE pentru Schengen”

 |  20:32
Reacție neașteptată de la președintele Austriei: ”România și Bulgaria sunt PREGĂTITE pentru Schengen”

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, îl critică pe cancelarul austriac Karl Nehammer pentru decizia de bloca aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Acesta spune că atitudinea guvernului de la Viena afectează „reputația Austriei”.

Potrivit presei din Austria, Van der Bellen a subliniat că România, la fel ca Bulgaria, este pregătită pentru aderarea la Schengen. „Desigur că trebuie să știm cine intră în UE și în Austria, cine solicită azil. Și, bineînțeles, UE trebuie să-și controleze frontierele externe”, a spus președintele federal în cadrul unei discuții cu ambasadorul UE Martin Selmayr, însă „România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în rândul partenerilor noștri europeni”.

Van der Bellen s-a referit și la nemulțumirea mediului de afaceri în legătură cu decizia guvernului austriac. „Când companii cunoscute din Austria care activează cu succes în România spun că sunt preocupate de politica actuală austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, vânzări reale și locuri de muncă reale.Atât în ​​România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluție poate ajuta în curând la calmarea situației.”, a transmis Van der Bellen. Un „nu” este, de asemenea, un semnal greșit pentru îngrijitori, mai spune președintele austriac.

„Dacă le spunem acestor oameni acum: „Nu sunteți bineveniți”, atunci aceasta va avea efecte negative pentru persoanele care au nevoie de îngrijire în Austria și familiile lor”, a mai spus Alexander Van der Bellen.

Potrivit lui Selmayr, aderarea la Schengen a României și Bulgariei ar „crește și mai mult securitatea, pentru că atunci frontierele externe ale acestor țări vor fi văzute ca o frontieră comună a UE”. Martin Selmayr, ambasadorul UE în Austria, a spus de asemenea că aderarea la Schengen a României și Bulgariei ar „crește și mai mult securitatea, pentru că atunci frontierele externe ale acestor țări vor fi văzute ca o frontieră comună a UE”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE