2020-12-03 18:56

RAPORT înfiorător. Un sfert dintre tinerii americani s-au gândit la SINUCIDERE în timpul PANDEMIEI

 |  15:00
RAPORT înfiorător. Un sfert dintre tinerii americani s-au gândit la SINUCIDERE în timpul PANDEMIEI

Un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA arată că pandemia COVID-19 a avut un impact catastrofal asupra sănătăţii mintale a generaţiilor tinere din SUA. Un sondaj realizat pe peste 5.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani arată cu un sfert dintre aceştia s-au gândit la sinucidere în luna iunie, scrie Mediafax.

Dintre cele 5.412 de persoane care au participat la acest sondaj, tinerii au prezentat cele mai multe semne de anxietate, depresie, idei de sinucidere şi dependenţă de droguri.

Mai mult, efectele pandemiei asupra sănătăţii mintale a populaţiei observate par să scadă odată cu vârsta. În total, aproape o treime din populaţia Statelor Unite a declarat că a avut simptome de anxietate sau depresie. 

Stresul, izolarea socială, dificultăţile economice, perspectiva integrării profesionale dificile şi creşterea şomajului sunt printre aceşti factori. De asemenea, perioada de izolare ar fi creat şi amplificat tulburările psihologice şi psihiatrice ale unor persoane.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE