2021-03-08 07:36

Putin nu ține cont de solicitările Occidentului în cazul Navalnîi: "Este o afacere INTERNĂ a Rusiei"

 |  21:46
Putin nu ține cont de solicitările Occidentului în cazul Navalnîi: "Este o afacere INTERNĂ a Rusiei"

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că nu va lua în considerare solicitările Occidentului de eliberare a liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, exprimând preocupare privind apelurile disidentului în sensul organizării de proteste, informează Mediafax.

"Nu vom lua în considerare solicitările Occidentului. Este vorba de o afacere internă a Rusiei şi nu permitem nimănui să se implice", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform cotidianului Le Figaro.

Dmitri Peskov a denunţat "apelurile preocupante" făcute de Aleksei Navalnîi pentru organizarea de proteste masive în Rusia.

Luni, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a acuzat ţările occidentale că "încearcă să distragă atenţia de la cea mai gravă criză a modelului de dezvoltare liberal".

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au criticat vehement arestarea liderului opoziţiei ruse. Bruxellesul a catalogat "inacceptabilă" arestarea disidentului şi a cerut eliberarea imediată a acestuia.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat, duminică seară, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. "Ştiu că am dreptate, nu mă tem de nimic", a declarat Aleksei Navalnîi cu câteva minute înainte de a fi arestat pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. O instanţă judiciară a decis luni menţinerea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi 30 de zile.

Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE