2024-04-26 00:45

Primele două cazuri de infectare cu tulpina africană, confirmate în Marea Britanie

 |  17:08
Primele două cazuri de infectare cu tulpina africană, confirmate în Marea Britanie

Autoritățile Regatului Unit au confirmat două cazuri de infectare cu varianta sud-africană a SARS-CoV-2, conform anunțului făcut sâmbătă de ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid. Tulpina Omicron a fost detectată la două persoane al căror istoric de călătorie are legătură cu sudul Africii, a mai spus oficialul guvernului de la Londra.

„Am fost informați de Agenția de Siguranță Sanitară din Regatul Unit despre două cazuri cu varianta Omicron la nivelul țării. Cele două cazuri sunt asociate și există o legătură cu călătoriile în sudul Africii. Aceste persoane se izolează la domiciliul lor”, a precizat ministrul britanic al sănătății, care spune că este efectuată și o anchetă epidemiologică.

Ca măsură de precauție, a explicat Sajid Javid, va fi intensificată testarea în zonele afectate – Nottingham și Chelmsford – și toate cazurile pozitive vor fi secvențiate.

Belgia a fost prima țară europeană care a detectat tulpina Omicron pe teritoriul său, însă între timp și autoritățile germane au anunțat că suspectează o infectare cu această variantă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE