2020-11-29 15:07

Primele concluzii ale germanilor: Navalnîi prezintă ”urme de OTRĂVIRE”

 |  17:52
Primele concluzii ale germanilor: Navalnîi prezintă ”urme de OTRĂVIRE”

Spitalul german Charite spune că o substanță specifică a fost identificată în sistemul opozantului rus Aleksei Navalnîi, dar aceasta încă nu este cunoscută. Cu toate acestea, spune spitalul, rezultatele testelor clinice arată un fel de inhibator al colinesterazei, relatează Reuters.

Spitalul spune că Navalnîi este tratat cu atropină, iar consecințele rămân incerte atâta timp cât efectele pe termen lung, în special asupra sistemului nervos, nu pot fi excluse în acest moment.

Germania a spus luni că l-a plasat pe Aleksei Navalnîi sub pază într-un spital după ce guvernul condus de Angela Merkel a concluzionat, fără a mai aștepta rezultatele analizelor medicale de la Berlin, că opozantul rus a fost cel mai probabil otrăvit în timpul campaniei sale în Siberia, relatează Reuters și AFP.

Fără a aștepta ca spitalul Charité din Berlin, unde a fost internat Navalnîi, să comunice date despre starea lui de sănătate, luni guvernul german și-a exprimat suspiciunile puternice.

"Acesta este un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă", a declarat reporterilor Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

”Bănuiala este că domnul Navalnîi a fost otrăvit având în vedere că recenta nefericită istorie a Rusiei a avut mai multe astfel de cazuri suspecte”, a mai spus purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

În acelaşi timp, în cadrul unei vizite la Kiev, ministrul german de externe Haiko Maas a declarat luni că Berlinul are nevoie de mai multe informaţii despre acest caz înainte de a spune că opozantul rus a fost otrăvit, aşa cum susţine anturajul său.

"Lipsesc multe date în cazul lui Navalnîi: medicale şi probabil criminologice", a spus Maas în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Guvernul Rusiei nu a comentat imediat declarația Germaniei. Kremlinul a spus vineri că nu este clar ce a provocat boala lui Navalnîi și că teste inițiale nu au arătat că este otrăvit.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE