2024-04-16 13:21

Prima DECLARAȚIE a lui Boris Johnson după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

 |  11:32
Prima DECLARAȚIE a lui Boris Johnson după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat vineri seara cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, la o zi după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat că acest vaccin este sigur şi eficient.

”Nu am simţit practic nimic”, a declarat liderul în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St. Thomas din Londra, unde a stat trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, când a fost bolnav de COVID-19.

Premierul le-a cerut britanicilor să se vaccinzeze pentru că este ”cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şi toţi ceilalţi”.â

Liderii mai multor ţări care au suspendat imunizarea cu serul AstraZeneca, au ridicat restricţiile referitoare la adminstrarea dozelor, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a stabilit că vaccinul este sigur şi eficient.

„Da, voi primi AstraZeneca. Fiul meu s-a vaccinat alaltăieri în Anglia”, a declarat Mario Draghi, premierul Italiei, citat de Antena 3.

„Înţeleg că vaccinul este sigur şi eficient, am încredere în ştiinţă şi în experţii care ne invită să ne vaccinăm”, spune şi Borut Pahor, preşedintele Sloveniei.

Şi Franţa a reluat vaccinarea cu AstraZeneca, după o scurtă suspendare de teama cazurilor de coagulare a sângelui. Premierul Jean Castex primit prima doză de vaccin la spitalul militar Begin din Saint-Mande.

foto: Antena 3


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE