2024-04-24 08:32

Președintele Vietnamului mulțumește președintelui Iohannis pentru donația de 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

 |  17:47
Președintele Vietnamului mulțumește președintelui Iohannis pentru donația de 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

În urma convorbirii telefonice avute între președintele RS Vietnam Nguyen Xuan Phuc și președintele român Klaus Iohannis, pe 14 iulie a.c. șeful statului vietnamez a anunțat că țara sa va primi în câteva zile 100.000 de doze de vaccin Astra Zeneca, ca donație a statului român.

De asemenea, președintele României și-a exprimat bucuria „cu privire la rezultatele pe care Vietnamul le-a obținut în prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19”, afirmând că România este pregătită să lupte umăr la umăr alături de Vietnam în eforturile de combatere a epidemiei.

„Președintele României a anunțat că, pe baza unei lungi și bune prietenii dintre cele două țări, Guvernul României a decis să doneze 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Repaublicii Socialiste Vietnam, precum și să ia în considerare în mod activ donarea și altor cantități de vaccin către Vietnam în viitorul apropiat ", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Vietnam. Deasemnea MAE vietnamez a mulțumit public MAE român și personal ministrului Bogdan Aurescu, pentru „implicarea în acțiunea umanitară binevenită pentru poporul vietnamez”.

Președintele Nguyen Xuan Phuc „a primit cu bucurie” această donație și a mulțumit „pentru afecțiunea prețioasă și sprijinul în timp util pe care președintele și poporul român l-au acordat Vietnamului” în timp ce se confruntă cu multe dificultăți provocate de pandemia de COVID-19. Președintele Phuc a afirmat că acest număr de vaccinuri va aduce o contribuție practică la prevenirea și controlul COVID-19 al Vietnamului.

România este țara care și-a arătat sprijinul, economic și umanitar, de-a lungul timpului față de Vietnam, în special atunci când a promovat semnarea Acordului de liber schimb UE-Vietnam (EVFTA) și a Acordului UE-Vietnam de protecție a investițiilor (EVIPA) în  iunie 2019, când România a deținut președinția rotativă a Uniunii Europene. România este, de asemenea, unul dintre primele trei state membre ale UE care a ratificat EVIPA.

În cadrul discuției telefonice, președintele Vietnamului și-a exprimat satisfacția de a vedea că EVFTA a avut un impact pozitiv asupra cooperării economice dintre cele două țări. În ciuda impactului epidemiei COVID-19, cifra de afaceri comercială bidirecțională în 2020 a crescut încă cu 10%, ajungând la aproape 300 de milioane USD.

Cei doi lideri au schimbat multe idei concrete pentru a aprofunda relația dintre cele două țări, au convenit să mențină și să promoveze mecanismele de schimb bilateral și să intensifice cooperarea în domeniile relațiilor bilaterale.un număr de domenii prioritare, cum ar fi economia - comerțul, educația - formarea sau cooperare în muncă – digitalizarea.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-14

Mai multe imagini:
Președintele Vietnamului mulțumește președintelui Iohannis pentru donația de 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca
zoom




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE