2024-04-16 09:46

Președintele Joe Biden, testat pozitiv pentru COVID-19

 |  17:51
Președintele Joe Biden, testat pozitiv pentru COVID-19

Președintele Joe Biden, care este complet vaccinat, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat joi Casa Albă.

Președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, vaccinat complet și cu două injecții de rapel, are „simptome foarte ușoare” de COVID-19, a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre într-un comunicat.

Biden a început să ia Paxlovid, o pastilă antivirală care poate reduce riscul de spitalizare pentru persoanele care sunt testate pozitiv pentru COVID, a precizat secretarul de presă, citat de CNBC.

Biden va lucra în izolare până când va fi testat negativ pentru virus, a precizat Jean-Pierre.

„În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. El este complet vaccinat și vaccinat de două ori și prezintă simptome foarte ușoare. El a început să ia Paxlovid. În conformitate cu liniile directoare ale CDC, acesta se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească toate îndatoririle pe deplin în această perioadă.

În această dimineață a fost în contact telefonic cu membri ai personalului Casei Albe și va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă în această dimineață prin telefon și prin Zoom de la reședință.

În conformitate cu protocolul Casei Albe pentru cazurile pozitive de COVID, care depășește orientările CDC, el va continua să lucreze în izolare până când va fi testat negativ. După ce va fi testat negativ, el va reveni la munca față în față.

Casa Albă va furniza zilnic informații actualizate cu privire la starea președintelui, pe măsură ce acesta continuă să își îndeplinească toate atribuțiile funcției în timp ce se află în izolare. Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, unitatea medicală a Casei Albe va informa toate persoanele apropiate președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv membrii Congresului și membrii presei care au interacționat cu președintele în timpul deplasării de ieri.

Ultimul test anterior al președintelui pentru COVID a fost efectuat marți, când a avut un rezultat negativ”, este declarația de presă a Casei Albe.

foto: closeup.org


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE