2024-04-16 23:02

Președintele Italiei a desemnat un nou PREMIER. Cine va forma guvernul

 |  20:23
Președintele Italiei a desemnat un nou PREMIER. Cine va forma guvernul

Sergio Mattarella, președintele Italiei, a desemnat noul prim-ministru. Mario Draghi, fostul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) este decizia lui Mattarella. Draghi a acceptat „cu rezervă" propunerea, potrivit presei internaționale, citate de News.ro.

„Este vorba despre un moment dificil (...). Învingerea pandemiei (COVID-19), continuarea campaniei de vaccinare şi relansarea economiei ţării sunt provocările care ne aşteaptă”, a anunţat fostul şef al BCE la finalul întâlnirii sale cu Mattarella.

Noul oficial al Guvernului s-a declarat „încrezător în faptul că unitatea se va degaja din discuţii cu partidele politice şi grupurile parlamentare”.

„Avem la dispoziţie resursele extraordinare ale UE, avem ocazia să facem multe pentru ţara noastră şi să acordăm o atenţie deosebită viitorului tinerelor generaţii şi să consolidăm coeziunea socială”, a mai declarat el.

Italia urmează să prezinte oficialilor de la Bruxelles, până la 30 aprilie, propuneri în vederea cheltuirii a peste 200 de miliarde de euro, care urmează să-i fie atribuite în cadrul uriașului plan de relansare a economiei europene, adoptat în iulie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE