2021-03-08 07:59

Președintele Biden apără China de acuzațiile de genocid și tortură, punând crimele împotriva uigurilor musulmani pe seama „diferențelor culturale”

 |  13:24
Președintele Biden apără China de acuzațiile de genocid și tortură, punând crimele împotriva uigurilor musulmani pe seama „diferențelor culturale”

Joe Biden a refuzat recent să critice istoricul drepturilor omului din China, în controversele recente - inclusiv acuzații de genocid împotriva musulmanilor uighuri – el spunând la CNN că manifestările criminale ale Chinei au apărut pur și simplu ca urmare a „diferențelor culturale”.

În timpul unei apariții la CNN, marți 16 februarie a.c, Biden a respins genocidul împotriva populației uigure din China, marcând internarea în masă a uigurilor drept „o normă diferită”.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că guvernul american a condamnat luna aceasta „atrocitățile” din lagăre, în urma rapoartelor despre violuri sistematice și torturi. De asemenea, Biden a justificat controlul strict al maselor de către președintele chinez Xi Jinping - și  controlul asupra Hong Kong - ca fiind o metodă de unificare a țării.

„Dacă știi ceva despre istoria Chinei, știi că întotdeauna China a fost victimizată de către lumea exterioară, dar chinezii a fost uniți la ei acasă. Așadar, principiul central - bine, mult supraestimat - al președintelui Xi Jinping este acela că trebuie să existe o China unită, bine controlată.”, a spus Biden. El a mai susținut că niciun președinte american nu ar putea fi „susținut ca președinte dacă nu reflectă valorile Statelor Unite.”

El a continuat: „Și din acest punct de vedere nu mă voi pronunța împotriva a ceea ce face China în Hong Kong, și ceea ce face cu uigurii în munții de vest ai Chinei. Din punct de vedere cultural, există norme diferite în fiecare țară, iar liderii lor sunt așteptați să le respecte”.

O recentă expoziție a BBC News a arătat tortură sistemică și violurile care au loc în lagărele de concentrare uighure din Xinjiang. Ca rezultat direct, China a interzis televiziunea britanică pe teritoriul lor. Guvernul SUA a catalogat anul trecut, că ceea ce se întâmpla în lagăre ca fiind „genocid”, ceea ce face comentariile dlui Biden cu atât mai bizare.

Când a fost întrebat dacă vor exista repercusiuni asupra genocidului chinez și asupra tratamentului general al uigurilor, Biden a ignorat întrebarea, spunând că SUA vor „reafirma rolul nostru de purtători de cuvânt pentru drepturile omului la ONU și la alte agenții”.

China s-a confruntat, de asemenea, cu un val de control internațional în ultimii ani, legat de activitățile sale de dizolvare a democrației din Hong Kong.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE