2024-04-19 15:12

Premierul Netanyahu CEDEAZĂ presiunii străzii și AMÂNĂ reforma justiției din Israel

 |  19:04
Premierul Netanyahu CEDEAZĂ presiunii străzii și AMÂNĂ reforma justiției din Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost de acord să amâne reforma judiciară până în vară, a anunțat partidul de extremă dreapta Otzma Yehudit într-un comunicat publicat luni, transmite Times of Israel. Anunțul vine pe fondul protestelor masive declanșate odată cu anunțarea planului de reforme judiciare.

Ministrul Justiției, Yariv Levin, a declarat luni că va respecta decizia lui Netanyahu de a îngheța legislația privind propunerea de lege a Guvernului de modificare a componenței Comitetului de numiri judiciare din Israel.

„În calitate de membru al Likud, respect orice decizie pe care o ia premierul Netanyahu cu privire la procesele legale ale reformei judiciare. Aceasta, din conștiința faptului că o situație în care fiecare face ce vrea poate duce la căderea Guvernului și la prăbușirea Likud-ului", a declarat Levin într-un comunicat.

Dumincă, Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării, Yoav Galant, care ceruse sâmbătă  o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară al guvernului, în contextul în care zeci de mii de israelieni continuă să manifeste la Tel Aviv împotriva acestui proiect controversat, informează AFP.

Partidul Likud spune că Netanyahu a fost de acord ca formarea unei „gărzi naționale" civile, pentru a spori siguranța publică, pe fondul protestelor uriașe. Măsura ar urma să fie aprobată în următoarea ședință de cabinet.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE