2024-04-23 19:00

Premierul Boris Johnson anunță noi măsuri de RELAXARE în Marea Britanie

 |  23:25
Premierul Boris Johnson anunță noi măsuri de RELAXARE în Marea Britanie

Britanicii ar putea reveni la viața anterioară pandemiei de COVID-19, începând cu data de 19 iulie, a spus premierul Boris Johnson. A fost „sensibil să rămânem la planul nostru” de a avea o „abordare prudentă, dar ireversibilă” pentru ridicarea restricțiilor privind COVID-19, a adăugat el.

Etapa finală de reducere a măsurilor de blocare a fost amânată anterior cu patru săptămâni începând cu 21 iunie de către prim-ministru, scrie BBC.

Noul secretar pentru sănătate, Sajid Javid, se va adresa parlamentarilor mai târziu cu privire la restricții.

Relaxarea planificată pentru 21 iunie a fost amânată pe fondul îngrijorării cu privire la răspândirea variantei Delta. Când a anunțat întârzierea, premierul a promis o revizuire după două săptămâni.

Vorbind luni, Johnson a spus: „Deși există unele semne încurajatoare și numărul deceselor rămâne scăzut, iar numărul spitalizărilor rămâne de asemenea scăzut  - observăm o creștere a cazurilor.

Deci, credem că este logic să ne ținem de planul nostru de a avea o abordare prudentă, dar ireversibilă, să folosim următoarele trei săptămâni pentru a finaliza cât mai mult posibil din acea lansare a vaccinului.

„Și apoi, cu fiecare zi care trece, este mai clar pentru mine și pentru toți consilierii noștri științifici că este foarte probabil să fim într-o poziție favorabilă pe 19 iulie să spunem că este cu adevărat sfârșitul restricțiilor și putem reveni la viața normală, așa cum a fost anterior pandemiei de Covid-19 pe cât posibil”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE