2021-01-23 03:16

POLUAREA, principal cauză a DECESELOR premature din EUROPA

 |  15:13
POLUAREA, principal cauză a DECESELOR premature din EUROPA

Poluarea aerului rămâne cauza numărul unu a deceselor premature în 41 de ţări europene. Asta în ciuda progreselor înregistrate în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, arată un raport publicat luni de Agenţia Europeană de Mediu (AEM). Transportul rutier, agricultura, producţia de energie, industria şi gospodăriile au fost principalele surse de poluare a aerului.

Se preconizează că 417.000 de decese premature înregistrate în 2018 au fost legate de poluarea cu particule în Europa, care este un amestec de particule minuscule şi picături de lichid formate din mai multe componente, inclusiv acizi, metale şi particule de praf şi sol.

Cu toate acestea, numărul deceselor premature a scăzut cu 60.000 din cauza poluării cu particule în 2018, comparativ cu 2009, mai afirmă raportul. Totodată, ozonul de la nivelul solului şi dioxidul de azot au fost alte cauze principale ale deceselor premature, informează Agerpres.

Poluanţii atmosferici pot provoca sau agrava problemele de respiraţie, bolile cardiovasculare şi cancerul şi conduc la scurtarea vieţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE