2020-12-05 04:00

Ploile abundente continuă să producă inundații în Indonezia. Bilanțul deceselor urcă

 |  10:12
Ploile abundente continuă să producă inundații în Indonezia. Bilanțul deceselor urcă

Inundaţiile şi a alunecările de teren provocate de ploile abundente care au afectat capitala Indoneziei şi zonele învecinate în prima zi a acestui an, continuă să producă victime, numărul deceselor crescând la 43, a anunţat vineri agenţia naţională pentru situaţii de urgenţă, citată de DPA.

Regiuni din Jakarta şi din jurul capitalei au fost inundate, începând de miercuri, după optsprezece ore de ploi abundente. Mai multe case au fost scufundate şi numeroase autovehicule au fost luate de viituri.

Echipele de intervenţie continuă să caute vineri o duzină de persoane date dispărute în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, notează agenţia AFP.

Aproximativ 400.000 de locuitori au fost evacuaţi şi cazaţi în adăposturi temporare, iar numeroase persoane nu se pot întoarce încă la casele lor care au fost acoperite de ape, au indicat autorităţile.

Apele s-au retras în mare parte în capitală, însă autorităţile au avertizat că ploile abundente vor continua până cel puţin la data de 10 ianuarie.

Peste 31.000 de persoane au fost strămutate, a declarat Agus Wibowo, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă. 17 persoane au murit în districtul Bogor, nouă în Jakarta, iar restul deceselor au fost înregistrate în districtele Lebak, Bekasi, Tangerang şi Depok.

O operaţiune de influenţare a vremii prin interceptarea norilor şi inducerea ploilor înainte ca norii să ajungă în zona Jakarta va fi efectuată începând de vineri, a adăugat Wibowo. ''O analiză a dezvoltării norilor arată că ploaia a fost provocată de norii care îşi au originea în Strâmtoarea Sunda'', a indicat el.

Autorităţile au declarat că precipitaţiile care au căzut începând din noaptea de Anul Nou au fost cele mai grave din ultimele peste două decenii.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, notează DPA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE