2024-04-20 17:34

Peste 600 de ZIARIȘTI au murit anul trecut în lume fiind infectați cu noul CORONAVIRUS

 |  15:18
Peste 600 de ZIARIȘTI au murit anul trecut în lume fiind infectați cu noul CORONAVIRUS

Cel puţin 600 ziarişti au murit anul trecut în lume fiind infectați cu noul coronavirus. Mai mult de jumătate dintre ei (303) au decedat în America de Sud, a anunţat marţi ONG-ul Press Emblem Campain (PEC), citat de Agerpres.

Pe continental european recordul negativ îl deţine Italia, cu 37 ziarişti decedați din cauza virusului Asiatic.  Sursa citată susține că numărul real este cu siguranţă mai mare, deoarece uneori nu este specificată cauza morţii şi în unele ţări nu există informaţii clatre în acest sens.

''Având în vedere trăsăturile profesiei, ziariştii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special expuşi virusului. Unii dintre ei, mai ales cei independenţi şi fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă'', a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen. Din acest motiv acesta solicit ca lucrătorii din mass-media să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania şi Franţa, cu 6, respectiv, 5 decese.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE