2023-02-02 20:43

Partidul Comunist din China cedează în fața protestelor: Se cer restricții și mai dure împotriva COVID-19

 |  10:44
Partidul Comunist din China cedează în fața protestelor: Se cer restricții și mai dure împotriva COVID-19

Primăriile și instanțele din mai multe regiuni ale Rusiei au fost atacate de un nou virus informatic, numit CryWiper, care distruge conținutul fișierelor și duce la apariția pe dispozitiv a unui mesaj care cere o răscumpărare.

„După ce a infectat dispozitivul, CryWiper a stricat fișierele și a afișat un mesaj prin care cerea o răscumpărare. În notă, atacatorii au lăsat o adresă de e-mail și o adresă de portofel Bitcoin, indicând suma pentru decriptarea a peste 500 de mii de ruble”, transmite expertul în securitate cibernetică Fedor Sinitsyn de la Kaspersky Lab, relatează TASS.

Potrivit acestuia, chiar și după plată, utilizatorul nu va putea să-și salveze fișierele. După plată, acestea vor dispărea fără posibilitatea de recuperare. În același timp, astfel de consecințe sunt de fapt intenția inițială a dezvoltatorului virusului și nu o greșeală, a explicat expertul în securitate cibernetică.

Specialiștii Kaspersky Lab au remarcat că virusul CryWiper distruge conținutul fișierelor de toate formatele, cu excepția celor responsabili de funcționarea sistemului în sine. Principalele ținte ale virusului sunt bazele de date, arhivele și documentele individuale ale utilizatorilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE