2021-08-01 10:53

Pakistan: Fostul președinte Pervez Musharraf a fost din nou arestat de autorități

 |  09:45
Pakistan: Fostul președinte Pervez Musharraf a fost din nou arestat de autorități

Arestarea vine după ce generalul tocmai fusese eliberat pe cauțiune într-un alt dosar. Revenit în țară după un exil de câțiva ani, Musharraf s-a confruntat cu multiple procese intentate care au în vedere evenimente din timpul președinției sale.

Muhammad Rizwan, înalt responsabil al poliției din capitala țării, a declarat că generalul Pervez Musharraf a fost pus în arest la domiciu în cadrul unui dosar în care este cercetat pentru o operațiune militară din 2007, organizată la o moschee din Islamabad.

Moscheea Roșie era un cuib de islamiști care cereau instaurarea legii islamice și căderea guvernului militar condus de Musharraf. Liderii ei aveau legături cu Al Qaida și alte grupări islamiste din Pakistan. Potrivit BBC, peste 100 de persoane au murit în timpul asediului armatei.Curtea Supremă din Pakistan aprobase eliberarea pe cauțiune a generalului în dosarul Akbar Bugti, fost șef rebel al provinciei Baluchistan, ucis într-o operațiune militară din 2006, după un arest la domiciliu de aproximativ 6 luni.

Musharraf a fost la putere în perioada 1999-2008, plecând în exil la sfârșitul președinției sale. În martie a revenit în țară cu intenția declarată de a participa la alegrile legislative și de a-și „salva” țara de criza economică și pericolul talibanilor din Pakistan.

Generalul Musharraf mai este judecat de implicarea în asasinarea, în decembrie 2007, a rivalei sale, Benazir Bhutto, proclamarea stării de urgență în același an și uciderea lui Bugti. Fostul președinte a reușit să obțină eliberarea pe cauțiune în fiecare dintre aceste trei dosare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11

In legatura cu acest articol...

Pakistan: Cel puțin 31 de morți într-un atentat cu bombă dintr-o piață din Peshawar

Pakistan: Cel puţin 17 persoane au murit după explozia unei bombe într-un autobuz

Pakistan: peste 348 de morți după ce un cutremur de 7,7 grade pe Richter a lovit țara

Sute de evadaţi în Pakistan, după un atac al talibanilor

Pakistan: Fostul preşedinte Musharraf va fi judecat pentru înaltă trădare
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE